Одбројување Kindle º Paperback

[Reading] ➶ Одбројување ➽ Фросина Пармаковска – Teachenglishthailand.co.uk уште десетина минути и целиот кошмар конечно ќе добие крај Токму во тој темен агол од собата каде што си посто[Reading] Одбројување Фросина Пармаковска Teachenglishthailand.co.uk уште десетина минути и целиот кошмар конечно ќе добие крај Токму во тој темен агол од собата каде што си посто уште десетина минути и целиот кошмар конечно ќе добие крај Токму во тој темен агол од собата каде што си постојав уште малку откако овие двете заминаа ми се крена една огромна завеса како простум да сонувам и п.

ред мене се појави цела сцена На неа имаше полн декор предмети испорасфрлани навидум безредно кои беше тешко да се идентификуваат наликуваа на темни партали во купишта оставени кај се нашле а на средината на таквото необично окружување стоеше мојот маж замислен Тој не ги гледаше парталите околу себе но тие се кренаа се движеа веќе земаа и форми како сеништа кои кружеа околу него во п.

Одбројување pdf Одбројување Epubред мене се појави цела сцена На неа имаше полн декор предмети испорасфрлани навидум безредно кои беше тешко да се идентификуваат наликуваа на темни партали во купишта оставени кај се нашле а на средината на таквото необично окружување стоеше мојот маж замислен Тој не ги гледаше парталите околу себе но тие се кренаа се движеа веќе земаа и форми како сеништа кои кружеа околу него во п.

Одбројување Kindle º Paperback

Одбројување Kindle º Paperback Фросина Пармаковска е родена во Скопје во година Дипломирала на Филолошки факултет катедра за Општа и компаративна книжевност Магистрирала на Институт за македонска литература на Културолошки студии тема „Варијации на магичниот реализам во светскиот и македонскиот роман“Има објавувано раскази во книжевни списанија а во го објави романот „Пишувајќи ги изгубените топки“ Култура „.

8 thoughts on “Одбројување

 1. Димитар Димоски Димитар Димоски says:

  Одбројување Kindle º Paperback Одбројување pdf, Одбројување EpubНовиот роман на Фросина отпрвин го доживеав како убаво додворување Откако го купив на саем го оставив на полицата и го погледнував одвреме навреме одолговлекувајќи ја конечната средба затоа што сакав сето тоа да потрае Се сеќавам дека случајно налетав на Вишнова Хроника пред неколку години и го прочитав во ден два Немам обичај да се интересирам за авторите на страна од нивните дела односно во принцип ме интересираат делата сами по себе затоа што мислам дека се доволни Но тоа беше прв и последен пат да напи


 2. Zlatko Zlatko says:

  Одбројување Kindle º Paperback Одбројување pdf, Одбројување EpubМојата омилена авторка повторно ме освои со својот стил и јазик кои се надевам никогаш нема да ги промени Одбројувам до следниот роман Фросе


 3. Marija Andreeva Marija Andreeva says:

  Одбројување Kindle º Paperback Одбројување pdf, Одбројување Epub45Одлична Како и со „Вишнова хроника“ така и овојпат уживав во стилот на пишување Интересна тема длабока книга со многу емоции Многу ми се допаѓа меланхолијата може да се почувствува тага на една несреќна млада жена на чии рамена паднала преголема тежина за тие нејзини кревки годиниТопло препорачувам45 е само поради тоа што Вишнова хроника за нијанса повеќе ми се допадна но квалитетот на напишаното е за чиста 5ка


 4. Biljana Gorgieva Biljana Gorgieva says:

  Одбројување Kindle º Paperback Одбројување pdf, Одбројување EpubФеноменален роман


 5. Stefani Stefani says:

  Одбројување Kindle º Paperback Одбројување pdf, Одбројување Epub35Годинава активно се трудам да читам повеќе македонски автори Пармаковска е една од нив за која пријатели чие мислење го ценам и кои го познаваат мојот вкус во книги ми рекл


 6. Biljana Martinovska Biljana Martinovska says:

  Одбројување Kindle º Paperback Одбројување pdf, Одбројување EpubСтоев таму скриена во најмрачниот агол од собата и дишев заедно со неа треперејќи на секој шум и стискајќи ги рацете како да сакав да се молам за таа да се спаси да му избега да излезе од таа куќа која никогаш не ја нарече свој дом Одбројував и чекав Ја затв


 7. Andrei Andrei says:

  Одбројување Kindle º Paperback Одбројување pdf, Одбројување EpubИ по втор пат по неполна година од првото нурнување во романов одново се запознавам со длабочините на една душа кои Фросина умее така ненаметливо и недвосмислено да ги долови на читателот


 8. Milena Milena says:

  Одбројување Kindle º Paperback Одбројување pdf, Одбројување EpubОва нешто треба да се чита задолжително


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *